//Atieyshahrom
phone terbaik anda

Jan 10, 2016 @ 5:01 AM | 2 Comment [s]

here cik atiey nk share sikit phone yang cik atiey pakai dari year 2014 until now alhamdulillah okeh lagi 
walaupun dh hempas2 kali kat lantai okeh lagi . tapi crack sikit la screen dye 
hehe disebabkan cik atiey pakai phone yang bukan ori dri xiomi.com soo ada lah problem camnie
and nak cite sikit, my sista pon beli phone cm cik atiey juga 
tpi yang cik atiey pelik sgt tuu,, my sista hempas teruk giler dari cik atiey tapi phone dye oke jeaa 
tak silap cik atiey dye dah hempas phone dye more than 10 times tauu
alhamdulllah.. apakah jenis phone kami berdua?? heree REDMI NOTE =)
kita share sikit k spec dye okeh 
here my phone besar dohh !! tpi puas la pkai dye hehe tgk spec sikit
NETWORKTechnologyGSM / HSPA
LAUNCHAnnounced2014, March
StatusAvailable. Released 2014, March
BODYDimensions154 x 78.7 x 9.5 mm (6.06 x 3.10 x 0.37 in)
Weight199 g (7.02 oz)
SIMDual SIM
DISPLAYTypeIPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size5.5 inches (~68.8% screen-to-body ratio)
Resolution720 x 1280 pixels (~267 ppi pixel density)
MultitouchYes
ProtectionCorning Gorilla Glass 3
PLATFORMOSAndroid OS, v4.2 (Jelly Bean)
ChipsetMediatek MT6592
CPUOcta-core 1.4/1.7 GHz Cortex-A7
GPUMali-450MP4
MEMORYCard slotmicroSD, up to 32 GB
Internal8 GB, 1/2 GB RAM
CAMERAPrimary13 MP, f/2.2, 28mm, autofocus, LED flash, check quality
FeaturesGeo-tagging, touch focus, face/smile detection, HDR
Video1080p@30fps, check quality
Secondary5 MP
SOUNDAlert typesVibration; MP3, WAV ringtones
LoudspeakerYes
3.5mm jackYes
COMMSWLANWi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, hotspot
Bluetoothv4.0, A2DP, LE
GPSYes, with A-GPS, GLONASS
RadioFM radio; recording
USBmicroUSB v2.0, USB Host
FEATURESSensorsAccelerometer, gyro, proximity, compass
MessagingSMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM
BrowserHTML5
JavaNo
- Active noise cancellation with dedicated mic
- MP4/H.264 player
- MP3/WAV/eAAC+ player
- Photo/video editor
- Document viewer
- Voice memo/dial/commands
BATTERYLi-Po 3100 mAh / 3200 mAh battery
Stand-by
Talk time
MISCColorsVarious
Price group3/10
TESTSPerformanceBasemark OS II: 452 / Basemark OS II 2.0: 479
Basemark X: 2974
DisplayContrast ratio: 1016 (nominal), 2.119 (sunlight)
CameraPhoto / Video
LoudspeakerVoice 65dB / Noise 66dB / Ring 75dB
Audio qualityNoise -88.4dB / Crosstalk -85.2dB
Battery life


okeh now cik atiey nk share lagi satu phone yang cik atiey nak pulak 
yang penting brand xiomi.com
memang puas hati pakai dye tauu
tapi yang cik atiey nk share ni baru lagi dalam pasaran 
okeh apa pandangan kowg ? 
hehehe same je kan phone redmi note cik atiey pakai skunk ngn redmi note 3 ni kan
uishh mana ada same lahh ada beza tauu
ketahann bateri note 3 lagi terbaikk 4000mah perghh
dekat 72hour tauu ketahann dye 
tapi beza dye, redmi note 3 ni xleh letak memory card
tapi ram dye besar kot paling sikit 2 gb paling bsar 3gb
yang best juga nmpk x bawah camera phone redmi note 3 tuu,,
haaa dye ada sensor tauu
cam iphone juga laa fingerprint utk unlock phone ni
wow wow wow
okeh komen sikit phone kegemaran anda komen di bawah =)
cik atiey suka tau usha usha phone tapi xnak beli pon hehehe 
puas sekadar tgk shaja hehehe jadi lah kan
komen komen komen
komen favorite phone korg and kenapa anda beli phone tu =)
sharing is caring



Older Post | Newer Post
Tuan Rumah


Hye!sila sila meng follow mukabuka and insta
fb : atieyshahrom
ig : atieyshahrom
igshop: ig_unik_murah
atieyshahrom@gmail.com

Puteri JASMINE

Hye! Welcome to my blog!! Follow me if u like this blog . *Wink*
 sayang ^.~
lalala!~!

Diary About Stuff Site


pesanan!


Follow!



The Credits!


Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : Atieyshahrom

Best View at GOOGLE CHROME!